Парната баня е още едно полезно удоволствие, което Imperial Palace Hotel 5* предлага на своите гости. Чудодейният ефект на парната баня е известен още от древен Рим. В наши дни това е отлично средство за възстановяване на силите от напрегнатия градски живот и за пречистване на организма.

В някои отношения ефектите от парната баня се доближават много до тези от сауната. При нея влажността на въздуха е много по-висока, а температурите са сравнително по-ниски спрямо тези в сауната, което прави парната баня подходяща алтернатива за хората с по-чувствителен организъм.

Ползи от парната баня

  • Парата спомага за почистването на кожата от мъртви клетки и мазнини. Освен това, тя повишава кръвоснабдяването на кожата, нейната еластичност и свежест. Тези ефекти са особено търсени от хора с проблемна и груба кожа, склонна към лесно омазняване.
  • Парната баня е подходяща при използването на различни козметични процедури, тъй като улесняват усвояването на козметичните съставки.
  • Препоръчва се и при антицелулитни програми, тъй като подпомага за размекването на целулита.
  • Освен козметичното въздействие на парната баня, нейните положителни ефекти могат да се усетят и върху подобряването на дейността на сърдечно-съдовата система и белите дробове.
  • Топлината подпомага релаксирането на мускулите и след парна баня клиентът има чувство за лекота. Подобрява се обмяната на веществата и еластичността на мускулите. Дори при леки мускулни травми парната баня има лечебен ефект.

Работното време е съобразено с утвърденото работно време на релакс зоната.